Често задавани въпроси
FAQ

Често задавани въпроси ???

Договор, при който се плаща съответната месечна такса за IT поддръжка на компютър, лаптоп и/или сървър.

 

Всяко физическо или юридическо лице имащ нужда от услугата.

Цената за компютърна поддръжка пряко зависи от включените услуги в абонаментния план, периода на абонамента, броя обслужвани устройства (компютри/лаптопи или сървър), от това дали тепърва встъпвате в договорни отношения с нашата компания, дали сте бизнес клиент, училище или организация с предмет на дейност обучение, държавна, общинска или организация с нестопанска цел.

За да получете конкретна оферта за поддръжка на Вашите устройства, моля да попълните нашата форма за ЗАПИТВАНЕ ЗА ИТ И КОМПЮТЪРНА ПОДДРЪЖКА.

За фирми, който имат нужда от поддръжка на компютри извън работно време, примерно след 18.00 часа или почивни дни, предоставяме достъп до дежурен специалист. Той ще Ви помогне винаги когато имате критичен проблем. Инциденти, който не спират работата на фирмата, ги отстраняваме възможно най-бързо през първия работен ден.

Времето за реакция при технически проблем зависи основно от нивото на проблема – ниско или високо и от абонаментния план, който сте избрали.

За критични проблеми от високо ниво се стараем да реагираме в рамките на 60 минути.

Разделението на инцидентите се прави на база критичност:

Ниско ниво: Отделни служители нямат възможността за изпълнение на определени задачи, но все още са в състояние да извършват повечето си основни задължения;

Високо ниво: Отделни или всички служители нямат възможност за изпълнение на основните си задължения.

Да, изграждаме локални компютърни мрежи за пренос на данни. Извършваме цялостната инженерна дейност по проектирането, изграждането и настройката на кабелната структура, както и на прилежащия хардуер и софтуер.

Да, предлагаме консумативи за широка гама копирни устройства.

Компютърната поддръжка е много важна част  в развитието на вашата фирма. Информационните технологии стоят в основата на развитието на съвременните бизнес процеси. Ние можем да се погрижим за вашите компютри да работят безпроблемно и безотказно.

За да се възползвате от нашите услуги Вие просто трябва да ни се обадите на посочените телефони или да ни изпратите запитване чрез нашата форма за ЗАПИТВАНЕ ЗА ИТ И КОМПЮТЪРНА ПОДДРЪЖКА. След това наш представител ще се свърже с Вас, за да проведете среща и да уточните параметрите на услугата.

Вие получавате оптимизиране на Вашите разходи за назначаване на екип от компютърни специалисти.

Целта на услугата е да оптимизира производителността на вашия компютър, лаптоп или сървърна машина. Проблеми свързани с производителността са например отварянето на реклами и нежелани страници, бавно изпълнение на някои задачи, изчистване от ненужен софтуер и други финни настройки, които биха могли да оптимизират и „олекотят“ работата на вашата машина. Това време е ценно за всеки, не го губете в чакане.

Лятото наближава, температурите се покачват, а Вашия компютър се нуждае от почистване. Пълната хардуерна профилактика удължава живота на всяка техника. Обстойният преглед и тестове на компонентите може да Ви предпази от загуба на време и информация.

В случаи на проблем оказваме енергично съдействие в рамките на колегиалните отношения с официалния представител на софтуерния продукт. Поддръжката на специализирани софтуери например счетоводни системи, ERP, CRM и други не е обект на поддръжка, но също така не изключено, но подлежи на допълнително споразумение.

Ние от "СЕРЕНИТИ ГРУП БЪЛГАРИЯ" ЕООД сме подписали договор за обслужване със системи за разплащане като STRIPE, PAYPAL, Revolut или Обслужващата банка на "СЕРЕНИТИ ГРУП БЪЛГАРИЯ" ЕООД и нито един наш служител няма пряк достъп до тях.

Номерата на кредитните и дебитните карти, които предоставяте при разплащане на продукти и услуги, закупени от нас се шифроват и съхраняват на защитени сървъри на сигурно местоположение от нашите партньори STRIPE, PAYPAL, Revolut или Обслужващата банка на "СЕРЕНИТИ ГРУП БЪЛГАРИЯ" ЕООД, които представляват глобални и локални системи за разплащане сертифицирани по всички стандарти за сигурност на разплащанията.

Дистанционна компютърна поддръжка е услуга, която позволява бърза диагностика и решаване на основни проблеми от разстояние по операционната система, софтуерни продукти, премахване на програми или софтуер с нежелано действие. Инсталация и настройка на периферни устройства: принтер, скенер и други. Премахване на временни и ненужни файлове и регистри. Инсталация и преинсталация на софтуерни продукти, електронни подписи и други.

Дистанционният достъп до Вашия компютър се осъществява с помощта на програма за отдалечен достъп тип клиент - сървър. Тази програма за отдалечен достъп позволява на наш специалист да работи по Вашата компютърна система от разстояние, да извърши пълна софтуерна диагностика и да отстрани различни софтуерни проблеми.

iTech REMOTE или iTech SERVER REMOTE са абонаментени планове за компютърна или сървърна поддръжка подходящи за фирми, организации или лица, които желаят да получат отдалечено администриране единствено и само с дистанционно отстраняване на проблеми с помощта на програми за отдалечен достъп.

"СЕРЕНИТИ ГРУП БЪЛГАРИЯ" ЕООД използва програми като Team Viewer, AMMYY, Any Desk, Supremo, Mikogo или друг подобен софтуер за отдалечен достъп. SGB iTech осигурява отдалечен достъп до Вашето работно място като минимизира рисковете, свързани с това.

Дистанционна компютърна поддръжка и диагностика се характеризира с това, че клиентът трябва да разполага с изправен, работещ хардуер и интернет връзка. Ако не са на лице тези две изисквания, трябва да се провери на място или устройството да се даде за ремонт в наш, партньорски или друг компютърен сервиз.

Едно от най-големите предимства за този вид поддръжка е бързата реакция от наша страна и достъпната цена на услугата, която не е свързана с транспорт и чакане от страна на клента. Това, което трябва да се направи се състои от няколко стъпки, които любезно ще бъдат обяснени от наш служител по телефона или друг канал за комуникация. По този начин Вие давате разрешение или забрана за съдействие за отдалечен достъп.

Проблемите които можем да отстраним дистанционна са:

 • Инсталация и преинсталация на софтуерни продукти (без преинсталация на операционна система);
 • Инсталация на банкови и други сертификати;
 • Настройки върху вече качени софтуерни продукти;
 • Настройки на операционната система;
 • Инсталация и настройка на периферни устройства: принтер, скенер и други;
 • Премахване на вируси и програми с нежелано действие;
 • Премахване на временни и ненужни файлове и регистри.

Цената която трябва да заплатите за дистанционната компютърна поддръжка и диагностика, ако не сте наш клиент подписал договор за абонаментно обслужване зависи от времето за реакция в което желате да се реагира от наша страна, като се заплаща на час.

 • Време реакция до 2 часа - цена: 40.00лв. / до 1 час;
 • Време реакция в рамките на следващ работeн ден - цена: 30.00лв. / до 1 час;
 • След първия 1 час - цена: 20.00лв. / започнат час.

Посочените цени са без включен ДДС.

Инцидентна компютърна поддръжка е услуга, която Ви позволява посещение от специалист на посочен от Вас адрес (важи за гр. София) за извършване на софтуерна и хардуерна диагностика, както и решаване на проблеми на място при Вас. Услугата се предлага за физически и юридически лица.

 • Монтаж, демонтаж, обновяване, инсталиране на физическите компоненти (хардуер) и периферни устройства;
 • Настройка на операционни системи (без преинсталация);
 • Инсталация и преинсталация на софтуерни продукти, електронни подписи и други;
 • Инсталация и настройка на всички компоненти за приложенията на НАП, Търговски регистър и други;
 • Инсталиране на банкови сертификати;
 • Премахване на вируси и програми с нежелано действие. Премахване на временни и ненужнифайлове и регистри;
 • Оптимизация на операционни системи и софтуерни приложения;
 • Инсталация и настройка на периферни устройства: принтер, скенер, мултимедии, камери и други;
 • Мрежови услуги: обследване, настройка и отстраняване на различни проблеми с мрежовата свързаност;
 • Архивиране, системни архиви (images) и прехвърляне на данни.

Цената която трябва да заплатите за да се възползвате от услугата инцидентна компютърна поддръжка, ако не сте наш клиент подписал договор за абонаментно обслужване зависи от времето за реакция в което желате да се реагира от наша страна, като се заплаща на час.

 • Време реакция за следващ работен ден - цена: 50.00лв. (посещение + работа до 1 час);
 • Време реакция в рамките на работния ден - цена: 75.00лв. (посещение + работа до 1 час);
 • След първия 1 час - цена: 35.00лв. / започнат час.

Посочените цени са без включен ДДС.

 

Таксите на портала са разходите, начислявани за достъп до финансовите мрежи, в които се обработват онлайн разплащанията на "СЕРЕНИТИ ГРУП БЪЛГАРИЯ" ЕООД.

Таксата за плащане на портала за издадена и получена фактура с кредитна/дебитна карта е 1,5% от сумата на транзакцията + 0,50 лв.

Scroll to Top
Благодарим Ви за изпратеното запитване!

В най-кратки срокове ще се свържем с Вас!

За да проверите статуса на Вашето запитване отговорете на полученото съобщение или ни потърсете на телефон: +359 882 500 015.

Поздрави от Екипа на „СЕРЕНИТИ ГРУП БЪЛГАРИЯ“ ЕООД!

Уеб Дизайн: SGB iTech

С уважение,
SGB iTech / Serenity Group Bulgaria ltd.
Мобилен телефон: 
+359 882 500 015
E-mail: 
[email protected]
Website:
www.SGB-iTech.com
 
SGB iTech е Вашият надежден партньор по пътя към успеха!
Ще се радваме да отговорим на всичките Ви въпроси!